Johan Museeuw over Patrick Lefevere: "Vind ik nog altijd zijn fout"

door: JDH
Johan Museeuw
Afbeelding bron: Photonews

In 1994 startte Johan Museeuw in Parijs-Roubaix met een vrouwenfiets. Daardoor verloor hij misschien wel een zege in Parijs-Roubaix. 

Fietsconstructeur Bianchi pakte tijdens Parijs-Roubaix van 1994 uit met een nieuwe fiets voor Johan Museeuw.. Het ging om een vrouwenfiets met een vering in. Geluk leverde het niet op voor Museeuw. 

Zijn fiets brak al tijdens de verkenning op woensdag, daags voor de wedstrijd kreeg Museeuw een nieuwe fiets. Door sponsorverplichtingen kon Museeuw niet anders dan met de damesfiets te starten. En die brak opnieuw tijdens de wedstrijd. 

"Als je dat verhaal analyseert, denk je toch hoe het mogelijk is dat ik met die fiets gestart ben. Ik was eigenlijk niet zo voor nieuwe dingen en deed normaal ook niets nieuws voor Parijs-Roubaix", zegt Museeuw bij Stamcafé Koers. 

"Ik reed eigenlijk met een fiets die totaal anders was dan normaal, die dan ook nog brak. De fiets was niet getest en stond niet op punt. Ik vind dat nog altijd de fout van Lefevere, ik kan daar niet aan doen."