Jonas Vingegaard voorspelt uitkomst Tour de France: “Dát zal het verschil maken”

door: AVL
Jonas Vingegaard - Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

In de Tour de France is Jonas Vingegaard nog steeds de fiere drager van de gele trui. Zijn grote concurrent Tadej Pogacar sluipt echter alsmaar dichterbij.

Het verschil tussen de twee topfavorieten bedraagt momenteel slechts 17 seconden. De strijd tussen Vingegaard en Pogacar ligt, bij aanvang van de tweede week, weer helemaal open. Dat beseft ook Vingegaard zelf maar al te goed.

"Het is een heel mooi duel met Pogacar, hoe we elke dag de strijd aangaan. De ene dag ben ik beter, de andere steekt hij er bovenuit. Het wordt nog een spannende strijd tot in Parijs", aldus een lovende Vingegaard bij Sporza.

Wie de grote favoriet is durft de titelverdediger voorlopig nog niet te zeggen. Volgens de Deen zal vooral de fysieke paraatheid van beide heren een cruciale rol spelen in de eindafrekening. 

"Het grootste verschil zal nu de vermoeidheid zijn", zo voorspelt Vingegaard. "In de eerste week heb je daar nog geen last van, maar nu zal dat gaan opbouwen. Er komen heel zware dagen aan met lange etappes en veel klimwerk."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24