José De Cauwer heeft gouden raad voor Remco Evenepoel met het oog op de Tour: “Dat moet hij niet doen!”

door: AVL
Jose De Cauwer
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel viert komende zondag zijn rentree in het Critérium du Dauphiné, meteen ook zijn grote test met het oog op de Tour de France.

Het is voor Evenepoel, na zijn glansprestaties in de voorbije edities van de Vuelta en zijn ongelukkige passages in de Giro, zijn eerste deelname aan 'La Grand Boucle'. De Aerokogel uit Schepdaal mikt vooral op een mooie klassementsplaats en één of meerdere ritzeges.

In de Dauphiné hoopt Evenepoel zich klaar te stomen voor zijn Tourdebuut, al wil analist José De Cauwer het belang van de Dauphiné ook niet overschatten. "Ik denk dat het voor Remco vooral belangrijk is dat hij geen gekke dingen doet en de Dauphiné gewoon op hem laat afkomen", aldus De Cauwer bij Sporza.

"Hij moet niet dit en hij moet niet dat. Remco moet gewoon rijden en kijken waar zijn lichaam staat na die val in het Baskenland 2 maanden geleden", vervolgt de commentator. "We zijn er nog altijd niet over uit hoe ver Remco ooit zal geraken in de Tour. Gaan we daar in de Dauphiné wijzer over worden? Neen."

Volg Redactie24 nu op Instagram