José De Cauwer toont begrip voor verrassende beslissing van Wout van Aert

door: AVL
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert viert volgend seizoen zijn debuut in de Giro d'Italia. De Tour de France laat onze landgenoot dan weer aan zich voorbij gaan.

Naast van Aert, twijfelt ook Mathieu van der Poel over zijn Tourdeelname. De Nederlander wil volgende zomer namelijk in de eerste plaats een goed figuur slaan op de Olympische Spelen in Parijs. Commentator José De Cauwer kan begrip opbrengen voor de keuze van het duo, alsook van andere renners om de Tour links te laten liggen.

De analist vindt het een goeie evolutie dat renners de Tour niet langer als de belangrijkste wedstrijd beschouwen en meer aandacht geven aan andere koersen. "Toen Pogacar zei dat hij de Giro zou rijden, dacht ik al "oef", nog voor we wisten of hij ook voor de Tour zou gaan", aldus De Cauwer bij Sporza. "Er is veel meer dan de Tour de France in een seizoen en dat heeft hij zelf ook op die manier gezegd."

"Het moderne wielrennen wordt meer en meer à la tête du client. De belangrijkste wedstrijden worden die koersen waar de grootste renners aan de start staan. Is dat dan plots de Gran Camino, dan is het maar zo."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24