José De Cauwer velt zijn oordeel over tijdsverlies van Remco Evenepoel

door: BVDO
José De Cauwer
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel verloor in de zesde etappe van de Vuelta 31 seconden. Geen man overboord, zo oordeelt José De Cauwer.

Primoz Roglic zette donderdag aan op de slotklim van de zesde etappe in de Vuelta. Jonas Vingegaard ging met hem mee, maar Remco Evenepoel kon niet volgen en verloor 31 seconden van zijn voorsprong.

“Je mag deze lijn ook niet doortrekken naar de volgende ritten met aankomst bergop. Het zou fout zijn om te redeneren dat hij daar elke keer 30 seconden gaat verliezen. Hij werd niet weggereden door de tegenstand”, zegt José De Cauwer aan Sporza.

“Hij is niet stilgevallen en heeft zich goed hersteld. Hij is iedereen nog gaan oprapen na de aanval van Roglic. In de laatste kilometer zou hij zelfs sneller gereden hebben dan Roglic en Vingegaard. Dat is straf.”

De Cauwer is dan ook duidelijk. “Mijn conclusie is dat dit gewoon een mindere dag was van Evenepoel. Ik vond hem al kort van stof vanochtend bij het startinterview. Misschien had hij last van een darmvirusje. Maar als dat een mindere dag is, dan komt hij er goedkoop vanaf. Als er niets aan de hand is zoals een ziekte, dan valt het al bij al nog mee.”