Jumbo Visma moet uitpakken om Wout van Aert tevreden te houden

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Dat Wout van Aert de Ronde van Zwitserland rijdt is op zich bijzonder. Bij Jumbo Visma hebben ze daar de nodige uitleg voor.

Wout van Aert gaat van start in de Ronde van Zwitserland. Voor zijn team Jumbo Visma is dat een totaal andere keuze dan vorig jaar, toen Van Aert in de Dauphiné aan de slag ging.

Volgens performance coach Mathieu Heijboer zit daar wel degelijk een idee achter. “Wout is iemand die graag nieuwe uitdagingen en omstandigheden opzoekt”, klinkt het bij Indeleiderstrui.

En dus was iets nieuws nodig. “Hij raakt niet gemotiveerd van ieder jaar hetzelfde stramien en dus gaf hij al in een vroegtijdig stadium aan dat hij graag de Tour zou doen, maar dat hij de voorbereiding graag anders zou willen invullen.”

In Zwitserland zitten stukken op 3.000 meter hoogte. Dat parcours had hij in 2021 al gedaan, met die extra hoogteprikkel. Dat moet de prestaties in de Tour de France ten goede komen.

“We kijken altijd heel goed naar hoe het in het totale plaatje past. Het hoofddoel is dat hij zo goed mogelijk in de Tour is en we denken dat dat op deze manier heel goed gaat lukken”, besluit Heijboer.