Lander Loockx niet te spreken over UCI in wereldbekermanches: “Ik vind het een heel rare regel"

door: CDC
 Lander Loockx
Afbeelding bron: Photonews

Lander Loockx blinkt al enkele jaren uit in buitenlandse zeges aan het begin van het veldritseizoen. Maar eigenlijk rijdt hij al die koersen eerder uit noodzaak. Dit doet hij door de vreemde reglementering van de UCI.

Lander Loockx werd niet geselecteerd voor het EK veldrijden en en reed dit weekend in het Baskenland. Daar deed hij het erg goed. Het is een traditie aan het worden, mooie overwinningen in het buitenland, maar de oorzaak ligt bij de reglementering van het veldrijden.

De UCI hervormde een tijd terug de regels rond de wereldbeker. Waar vroeger alle Belgen in de top 50 van de UCI-ranking konden meedoen aan de wereldbekermanches, zijn dat nu de 8 hoogst gerangschikte en 4 wildcards. 

Aan Wielerflits legt Loockx uit dat hij daar niet tevreden mee is en hij noemt zichzelf een van de grootste slachtoffers van die hervorming.

“Ik vind het een heel rare regel. Het gaat toch om de kwaliteit, en niet om de nationaliteit van de renners? Ze willen van de wereldbeker een Champions League maken, maar ze laten niet eens de vijftig beste renners meedoen? Dat vind ik een heel raar inzicht.” 

Download nu de gratis app van Redactie24