Mathieu van der Poel gaat helemaal niet akkoord met bizarre stelling over hem

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel is van alle markten thuis. De vraag is echter hoelang hij dat allemaal kan blijven volhouden en competitief zijn.

Paul Herygers zei in een interview dat Mathieu van der Poel ooit weer een voltijds crosser zou worden, iets waar de Nederlander wel mee moest lachen.

“Ooit, misschien in de verre toekomst. Maar nu zit het zeker niet in mijn hoofd”, vertelt Van der Poel aan Sporza. “Het kan ooit, als ik het uitbollen mag noemen met wat MTB'en in de zomer. Ik doe het nog altijd graag, maar het moet nut blijven hebben.”

Al ligt de beslissing niet alleen bij Van der Poel. “Als de ploeg denkt dat ik een beter niveau kan halen zonder cross, dan is dat iets om over na te denken. Eens een rustige winter in Spanje zou ook eens deugd doen.”

En zeker nu is dit nog niet aan de orde, ook al zeggen veel waarnemers dat zo’n crosswinter eigenlijk geen gunstig effect heeft op het voorjaar.

“Ik heb mijn beste wegseizoen achter de rug mét een crosswinter. Daarom doe ik het nog steeds. Ik geloof niet dat het een negatief effect heeft, zeker voor mij niet. Ik kan altijd competitie gebruiken, al kost het natuurlijk wel energie.”