Mathieu van der Poel heel erg blij met beslissing van Wout van Aert

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert rijdt in 2024 de Giro d’Italia. Als hij ook klassementsrenner wil zijn, dan heeft dat grote gevolgen.

Dat Wout van Aert zich meer en meer ging profileren als klassementsrenner voor een grote ronde, dat zat er een beetje aan te komen, maar analist Thijs Zonneveld had dat pas verwacht als hij de Ronde van Vlaanderen én Parijs-Roubaix had gewonnen.

In de wielerpodcast In Het Wiel spreekt Zonneveld zich uit over de grote gevolgen die deze wijziging voor de carrière van Van Aert zal hebben. Al is dat wel heel erg goed nieuws voor Mathieu van der Poel.

“Ik denk niet dat Van Aert er helemaal afscheid van neemt, maar je kunt niet én kilo’s verliezen én nog zo explosief zijn dat je Mathieu van der Poel eraf rijdt in de Ronde. Mathieu blijft doen wat hij vorig jaar deed: in de allergrootste koersen er staan en moeilijk te kloppen zijn”, klink het.

Jumbo Visma zal zeker alles niet op zijn beloof laten en kijken waar het schip strandt. “Het lijkt er ook sterk op dat Jumbo-Visma hem langere trainingsblokken gaat laten doen, evenals meer hoogtestages. En dan neemt hij toch een beetje afscheid van het mooiste duel van de sport.”