Mathieu van der Poel komt met stevige bekentenis na derde plaats in Luik

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel pakte de derde plaats in Luik-Bastenaken-Luik. Een onverhoopt succes, zo liet de Nederlander meteen na afloop van de koers weten.

Mathieu van der Poel is derde geworden in Luik-Bastenaken-Luik. “Ik weet eigenlijk niet goed hoe ik hier op het podium ben geraakt”, moest hij achteraf bekennen. “Voor mijn gevoel ben ik de gehele dag aan het achtervolgen geweest.”

Op voorhand was al gezegd dat Van der Poel eigenlijk niks te zoeken heeft in deze koers, omdat zijn lichaam hier niet geschikt voor is. Zeker omdat hij met heel veel bezig is op een jaar is het misschien aangewezen om Luik links te laten liggen in zijn kalender en extra rust te pakken.

“We moeten realistisch zijn en zelfs met de beste benen ga ik Pogacar niet kunnen volgen op de Redoute. Dat is stof tot nadenken voor de toekomst. Misschien focus ik er nu juist niet meer op, Dat gaat de toekomst uitwijzen.”

Van der Poel gaat nu op vakantie. Hij reed naar eigen zeggen niet veel koersen, maar het waren allemaal zware wedstrijden. Wat er komt, daarover beslist hij volgende week.