Mathieu van der Poel weet hoe hij het WK kan winnen: “Daar moet ik slimmer mee omgaan”

door: AVL
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Met drie ritoverwinningen in de openingsweek is Jasper Philipsen momenteel de grote slokop in de Tour de France, al viel hierin ook de rol van Mathieu van der Poel niet te onderschatten.

Van der Poel leidde zijn ploegmaat tot drie keer toe naar de overwinning met een fantastische lead-out. De Nederlander hoopt zijn goede vorm van de komende weken door te trekken om zich op die manier ook klaar te stomen voor het WK.

Hoewel Van der Poel nog vol voor ritwinst wil gaan in deze Tour beseft hij ook dat hij, met het oog op het WK, niet te kwistig met zijn krachten mag omspringen. De Nederlander wil zijn momenten, in tegenstelling tot vorig jaar in de Giro, beter uitkiezen.

"In de Giro van vorig jaar voelde ik me heel goed in de derde week", legt Van der Poel uit. "Ik zat bijna elke dag mee in de vlucht in de bergen. Nu probeer ik iets slimmer met mijn krachten om te gaan."

"Als ik weet dat ik de etappe niet kan winnen, ga ik niet meeschuiven", vervolgt de Nederlander. "In de Giro heb ik dat een paar keer wel gedaan, ook al wist ik dat het niet echt mogelijk was. Nu ga ik ervoor kiezen om bij de ploeg te blijven en rustig binnen te komen."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24