Mathieu van der Poel wrijft zich in de handen: Alpecin-Fenix bereidt toptransfers voor

door: MAB
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Alpecin-Fenix verandert na de zomer van naam en wordt Alpecin-Deceuninck. De sponsor van Quick-Step stopt vanaf volgend seizoen bij het Belgische team en verbindt zich aan Alpecin. 

En dat is niet het enige grote nieuws. Alpecin heeft zijn budget verhoogd en een licentie voor de WorldTour, het hoogste niveau in het professionele wielrennen, aangevraagd voor de seizoenen 2023, 2024 en 2025. Volgens de broers Roodhooft is dat een "logische stap" in de evolutie van het team. 

"Het is bovendien niet evident om elk jaar de UCI ProTeam-ranking te winnen", aldus Philip Roodhooft. "We zijn nu twee keer op rij de beste, maar dit zorgt ook voor een bepaalde druk. Twee jaar geleden was er al een kans om een WT-licentie over te nemen, na het stoppen van CCC, maar toen waren we er nog niet klaar voor."

Ook Mathieu van der Poel, kopman voor Alpecin-Fenix in de Giro d'Italia, kijkt al reikhalzend uit naar komend seizoen. "Het is een belangrijke stap, al zijn we naar mijn idee al van WorldTour-niveau", vertelde de Nederlander aan Wielerflits. "Het is echter wel eenvoudiger, nu we het ook daadwerkelijk zijn. Bovendien is het voor sommige renners nu tevens een kleinere stap om naar Alpecin-Fenix te gaan. Dat is ook een belangrijke factor. We maken nu officieel deel uit van de WorldTour, dat is wel cool."