Onduidelijkheid over seizoensdebuut Remco Evenepoel

door: CDC
Remco Evenepoel Brussels Cycling Classic
Afbeelding bron: Photonews

Normaal gezien zou Remco Evenepoel het wielerseizoen beginnen in de Argentijnse Ronde van San Juan. Maar door de coronamaatregelen kan die niet doorgaan. Het is nu zoeken naar een alternatief. 

Quick-Step Alpha Vinyl-ceo Patrick Lefevere is teleurgesteld in de zaak. Aan Het Nieuwsblad vertelt hij dat ze nu weer zullen moeten puzzelen om de renners koersgelegenheid aan te bieden. Hij vreest bovendien dat er nog wel wat wedstrijden gaan sneuvelen.

En al dat puzzelen is niet evident, want er moeten heel wat renners een plek krijgen, net zoals de staff. Bovendien moet iedereen zich ook kunnen voorbereiden, maar dat valt nu allemaal in het water. Tussen 6 en 14 januari houdt het team de tweede winterstage in Calpe. Daar zou meer duidelijk moeten worden.

Wat het debuut van Evenepoel betreft, is er dus nog heel wat onduidelijkheid. Lefevere twijfelt tussen de Ronde van Valnecia en de UAE Tour. Die laatste is een goede graadmeter volgens Lefevere. "Dan weet Remco meteen waar hij zich conditioneel ten opzichte van de anderen bevindt. Twee ritten eindigen bergop en er is een tijdrit.”

Lees meer wielernieuws in de gratis app van Redactie24