Opvallend beeld van Mathieu van der Poel: “Een heel normale renner”

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel is één van de toppers in het wielrennen. Al lijkt hij niet de man voor de grote rondes te zijn.

Mathieu van der Poel heeft al aardig wat op zijn palmares staan. Grote rondes winnen zal echter nooit aan hem besteed zijn, hoezeer hij zich er ook op zou toeleggen.

In de podcast In het Wiel heeft ex-renner Thijs Zonneveld een opvallend beeld geschetst van zijn landgenoot. Het niveau in het wielrennen is ongelofelijk gestegen, maar de kloof tussen de top en de middenmoot en de bodem is groot.

Mannen als Mathieu van der Poel staan op een eenzame hoogte, in een select groepje met renners als Van Aert, Evenepoel, Vingegaard en Pogacar.

“Er is een wetenschappelijke versnelling gekomen in het peloton. In dat licht is het bizar dat er boven dat niveau nog een topje is die zulke bizarre dingen doet, waardoor ze dat gemiddelde niveau weer belachelijk maken”, zegt Zonneveld.

Maar zelfs een Van der Poel kan ook eens een gewone renner zijn. “Van der Poel in de Tour vorig jaar: dat was bijna pelotonvulling. Het was een soort trainingskamp voor het WK, maar dat was een heel normale renner in de Tour.”