Opvallend: Sven Vanthourenhout springt in de bres voor UCI en wijst veldrijders terecht

door: AVL
Sven Vanthourenhout
Afbeelding bron: Photonews

De UCI kwam het afgelopen veldritseizoen meermaals in het oog van de storm terecht met betrekking tot de overvolle kalender van de Wereldbeker-competitie.

De UCI hekelt zich aan de bij momenten lage opkomst van de veldrijders in de Wereldbeker en dreigde er enkele maanden geleden zelfs mee om renners te onthouden van bepaalde (grotere) wedstrijden. Het dreigement schoot in het verkeerde keelgat bij de renners, die zelf oproepen tot een minder drukke kalender.

Bondscoach Sven Vanthourenhout gaat opvallend genoeg niet mee in de tegenaanval op de UCI en heeft naar eigen zeggen geen enkel probleem met de manier waarop de huidige Wereldbeker in elkaar zit. “Ik vind juist dat er naast de wereldbeker teveel klassementen en wedstrijden zijn die het moeilijk maken. In dat opzicht ben ik altijd fan van een prestigieus klassement van de Wereldbeker."

Ook de vele wedstrijden in het buitenland ziet de bondscoach niet als een probleem. "Goh, ik vind het niet slecht dat ze hier en daar naar het buitenland moeten om een Wereldbeker te rijden. Dat gebeurt hooguit vijf keer op een seizoen. Als we dat zouden afwegen ten opzichte van andere sporten…"

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24