Parijs-Roubaix of het WK? Jasper Philipsen heeft een duidelijke voorkeur

door: AVL
Jasper Philipsen en Tim Merlier
Afbeelding bron: Photonews

Jasper Philipsen maakt de komende weken jacht op zijn tweede groene trui in de Tour de France. De Vlam van Ham heeft echter ook nog andere ambities.

Zo hoopt Philipsen na zijn zege in Milaan-Sanremo begin dit jaar, nog meer monumenten achter zijn naam te schrijven. Met zijn tweede plaats in Parijs-Roubaix kwam alvast dichtbij, maar de sprintbom droomt uiteraard van meer.

Ondanks zijn ambities in de klassiekers blijft een wereldtitel toch de ultieme droom voor Philipsen. Dat benadrukte hij in een interview met Het Laatste Nieuws. "Ik was er al twee keer dichtbij in Roubaix. Dat schenkt me het gevoel dat het weldra zomaar eens prijs kan zijn. Maar toch... ik opteer voor de wereldtitel", aldus de Limburger.

"Omdat je daar het genot aan overhoudt om een jaar lang in de regenboogtrui te mogen rijden. Dat moet fantastisch zijn. Op het eerste gezicht lijkt het voor mijn type-renner niet evident in de nabije toekomst. WK-parcoursen die me moeten liggen zitten er op korte termijn niet aan te komen."

Volg Redactie24 nu op Instagram