Patrick Lefevere blikt terug op 'dronken' moment in Vive le Velo: "Kan me niet schelen"

door: JDH
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Patrick Lefevere had zo'n drie jaar geleden een opmerkelijke passage in Vive le Velo. Daar komt de grote baas van Soudal Quick-Step nu nog eens op terug. 

Lefevere leek tijdens de uitzending van Vive le Velo dronken te zijn, maar dat heeft hij zelf altijd ontkent. Hij zegt dat hij een hypo had, een te lage bloedsuikerspiegel bij diabetespatiënten. Iemand die een hypo krijgt, lijkt dronken, maar is het niet. "Ze lachen ermee, maar dat kan me niet schelen", zegt hij bij HUMO

Toch geeft Lefevere toe dat hij die dag wat wijn had gedronken, misschien iets te veel. Maar hij had ook te weinig gegeten. En bij Vive le Velo hadden ze Lefevere gevraagd om zijn telefoon uit te schakelen. 

"Een grote fout: zo kon het alarm niet afgaan als mijn bloedsuiker een duik nam. Ik voelde tijdens de uitzending dat er iets met mij gebeurde: mijn woorden kwam er traag uit", legt hij uit. 

"Een professor uit Leuven, gespecialiseerd in diabetes, heeft de volgende dag verklaard: ‘Iemand met een hypo lijkt dronken, terwijl dat niet zo is.’ Ik ben die vrouw heel dankbaar.