Soudal Quick-Step heeft nog meer goud in handen: “Een type Yves Lampaert”

door: AVL
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Soudal Quick-Step lijkt met Paul Magnier, die donderdag bij zijn profdebuut in de Challenge Mallorca meteen de eerste zege achter zijn naam schreef, een nieuw toptalent in zijn rangen te hebben.

Echter niet alleen Magnier lijkt een grote toekomst tegemoet te gaan bij The Wolfpack. Ook de 22-jarige Warre Vangheluwe wist de laatste weken heel wat indruk te maken. Het jonge talent maakte begin dit jaar dit jaar de overstap van het jeugdteam naar de grote jongens en lijkt deze stap voorlopig probleemloos te verteren.

Opleidingsmanager bij Soudal Quick-Step Bart Roosens is vol lof over het nieuwe goudhaantje van het team en vergelijkt de jonge renner zelfs al met Yves Lampaert.

"Een karaktermannetje, karakterieel een type Yves Lampaert: een West-Vlaming die sfeer brengt in de ploeg en die je op training eerder moet intomen dan vooruitjagen", zo legt Roosens uit bij Het Nieuwsblad. "In de Coast Challenge reed hij zestig kilometer vooruit met Alec Segaert, die hem er niet afkreeg. Warre won uiteindelijk in de sprint."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24