Spanningen bij Soudal Quick-Step: Patrick Lefevere kreeg het aan de stok met eigen renner

door: AVL
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Patrick Lefevere heeft er met Soudal Quick-Step enkele bewogen maanden opzitten. Vooral de misgelopen fusie met Jumbo-Visma bracht heel wat teweeg.

De fusieperikelen zorgden voor heel wat kritiek, niet alleen vanuit de buitenwereld maar ook binnen Quick-Step zelf. Zo zorgde het fusieverhaal onder meer voor spanningen tussen Lefevere en renner Julian Alaphilippe, dat vertelde de neef van de voormalige wereldkampioen in een interview met CyclismActu.

Franck Alaphilippe was sinds 2020 zelf in dienst bij Soudal Quick-Step als persoonlijke trainer van zijn neef, maar zag zijn aflopend contract niet meer verlengd worden.

"Toen de fusie niet doorging, kreeg ik hoop dat mijn aflopende contract verlengd zou worden. Ik was er nog altijd niet gerust op, maar toch", zo vertelt Franck Alaphilippe. "Na de fusieperikelen waren er spanningen tussen Lefevere en Julian."

Het is niet de eerste keer dat Lefevere en Alaphilippe het met elkaar aan de stok krijgen. Begin dit jaar liet Lefevere zich nog kritisch uit over de teleurstellende prestaties van de Fransman in de afgelopen jaren. De voormalige wereldkampioen heeft nog een contract tot eind 2024 bij The Wolfpack.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24