Yves Lampaert laat zich uit over fusieplannen: “Weet niet wat ik moet zeggen”

door: AVL
Yves Lampaert
Afbeelding bron: Photonews

De mogelijke fusie tussen Soudal Quick-Step en Jumbo-Visma houdt de wielerwereld al enige tijd stevig in de ban en zorgt voor veel onzekerheid bij beide ploegen.

Bij Jumbo-Visma kondigde Primoz Roglic alvast zijn afscheid aan, maar ook bij Soudal Quick-Step denken verschillende renners na over hun toekomst. Onder hen ook Yves Lampaert, die al sinds 2015 uitkomt voor The Wolfpack.

Lampaert probeert rustig te blijven onder de huidige omstandigheden, al beseft de West-Vlaming wel dat de fusie grote gevolgen kan hebben voor zijn toekomst bij de Belgische ploeg. 

"Het zou jammer zijn als dit team ophoudt met bestaan, maar zo ver zijn we nog niet", zo benadrukt Yves Lampaert bij Sporza. "Ik weet niet goed wat te zeggen, het is gewoon afwachten."

"Of ik een plaats zou hebben in de fusieploeg? Dat weet ik niet. Dat zal moeten blijken", vervolgt de voormalige Belgische kampioen. "Ik denk dat ik mijn plaats in het peloton sowieso wel heb, maar ik weet niet hoeveel plaatsen er zullen zijn en wie zal meegaan. En we weten ook niet dat die fusie er al in 2024 komt."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24