Patrick Lefevere scoort en haalt belangrijke transfer binnen met oog op klassiekers

door: BVDO
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Het klassieke voorjaar, ooit was QuickStep er de grote baas. Maar de tijden zijn ondertussen stevig veranderd.

Het klassieke voorjaar was een fikse tegenvaller voor Soudal-QuickStep. Patrick Lefevere kondigde al verregaande maatregelen aan. Zo wil hij Remco Evenepoel inzetten in Milaan-Sanremo en de Ronde van Vlaanderen.

Maar Lefevere kijkt ook voor verse, nieuwe krachten. Zo heeft hij Jasper Schoofs binnengehaald voor de komene twee seizoenen.

“Op 18-jarige leeftijd viel Jasper op tijdens wedstrijden voor zijn huidige ploeg ACROG-Tormans en hij heeft voldoende indruk gemaakt voor het Soudal Quick-Step Devo Team om hem voor de komende twee jaar vast te leggen”, klinkt het bij Soudal-QuickStep.

Schoofs beschrijft zichzelf als een sterke tijdrijder, met de hoop een solide klassieke renner te worden. Hij ondersteunt dit met top tien resultaten in Parijs-Roubaix en Gent-Wevelgem voor junioren en een indrukwekkende solo-overwinning in de Pévèle Classic.”

“Ik ben echt trots om bij het Soudal Quick-Step Devo Team te komen. Ik heb een aantal doelen voor de komende twee jaar die ik wil bereiken, maar ik wil ook de beste versie van mezelf zijn en de volgende stappen in mijn carrière zetten”, vult Schoofs aan.