Patrick Lefevere zette de grote middelen in om Arnaud De Lie binnen te halen

door: JDH
Patrick Lefevere
Afbeelding bron: Photonews

Arnaud De Lie is een van de grootste talenten van België en dus willen ook andere ploegen hem binnenhalen. Zo probeerde Patrick Lefevere dat twee keer.

"Patrick is twee keer bij me langsgeweest", zegt De Lie in de podcats Live Slow Ride Fast. "De eerste keer stelde hij aan de telefoon de vraag: ‘Arnaud, is het mogelijk om met de helikopter te komen?’ Hij vroeg dat in het Frans en hij heeft een beetje een accent. Dus ik zeg hem: ‘Sorry, ik heb het niet begrepen’. Hij heeft het twee of drie keer moeten herhalen."

"Ik vroeg: ‘Met de helikopter?’ ‘Ja’, zei hij toen. ‘Is er bij jou plaats om met mijn helikopter te landen?’ “Natuurlijk was er hier op de boerderij plaats om te landen. De hond was super verrast toen hij eraan kwam. Ik dacht 'putain, het is niet waar!'"

Maar uiteindelijk verlengde De Lie zijn contract bij Lotto Dstny tot eind 2026. "Patrick had een mooi project, maar het probleem is dat ik bij Lotto heel veel vertrouwde mannen heb. Het is er een andere structuur en ik ben ook nog jong. Bij Quick-Step is Evenepoel er ook, de sfeer is er anders… Het project van Quick-Step was niet mooier dan dat van Lotto."