Ploeg van Wout van Aert heeft duidelijke boodschap voor Belgische fans

door: BVDO
cian uijtdebroeks
Afbeelding bron: Photonews

In ons land wordt er heel veel verwacht van renners. Zeker bij die van Visma Lease a Bike zijn de verwachtingen heel erg groot.

Wout van Aert kan er van meespreken. De verwachtingen die er in eigen land zijn, zijn gigantisch groot. Vaak zijn die niet te rijmen met de doelstellingen die ze bij Visma Lease a Bike vooropstelden. Dat geldt ook voor Cian Uijtdebroeks die deze winter de overstap maakte van BORA-hansgrohe naar de Nederlandse wielerformatie.

“Ik denk dat hij bij ons wel heeft gevonden wat hij zocht”, zegt Grischa Niermann van Team Visma aan Het Laatste Nieuws. “Hij zal zijn redenen hebben gehad waarom hij bij ons wilde komen. Hij past goed bij onze ploeg. Hij steekt niet weg dat hij zich bij ons op zijn gemak voelt. Wij zijn heel blij dat hij er is. We hopen een heel mooi seizoen met hem te beleven.”

Niermann voegt er echter meteen ook aan toe dat de Belgische fans geduld moeten hebben. Uijtdebroeks is nog heel jong en er is geen haast. “Voor jullie, Belgen, is het heel belangrijk om hem wat tijd te gunnen.”