Ploegleider komt met straffe uitspraak over mindere prestaties van Thibau Nys

door: BVDO
Thibau Nys
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys begon heel sterk aan het veldritseizoen. De voorbije weken gaat het ondertussen een pak minder voor de jongeling.

Het leek maar niet op te kunnen voor Thibau Nys bij de start van het veldritseizoen, maar ondertussen loopt het veel minder. Ploegleider Eric Braes zoekt naar een verklaring.

“Ik denk dat het misschien een klein beetje de terugval is van de sterke seizoenstart”, zegt Braes aan Het Nieuwsblad. “Hij is nog jong en dan gaat het niet elke week goed. Hij heeft al meer laten zien dit seizoen dan wij allemaal hadden gehoopt en gedacht.”

De ploeg van Nys zal rustig bekijken wat er aan de hand is en stap voor stap evalueren hoe er de komende weken de nodige progressie kan gemaakt worden. “De oorzaak van zijn minder presteren? Volgens mij heeft dat vooral met zijn trainingsvolume richting het EK te maken.”

En dan komt Braes toch met een straffe uitspraak. “Ik denk dat hij nu misschien wat over zijn piek is en dat hij nu echt wel rust nodig heeft. Maar het komt wel goed, hoor.”