Ploegleider steekt het niet weg: Evenepoel met deze ploegmaten en ambitie naar Parijs-Nice

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Op 3 maart start Remco Evenepoel in Parijs-Nice. Het is voor onze landgenoot de eerste rittenkoers ooit op Franse bodem.

Remco Evenepoel zet dit seizoen vol in op de Tour de France. Zijn seizoen is alvast goed gestart met drie overwinningen. Evenepoel won de Figueira Champions Classic, de tijdrit en ook de eindzege in de Ronde van de Algarve. Dat zorgt alvast voor het nodige vertrouwen.

Dat wil Evenepoel volgende week ook in Parijs-Nice laten zien. De rittenkoers begint zondag en duurt tot de andere week zondag. Landgenoten Yves Lampaert, Ilan Van Wilder en Louis Vervaeke vergezellen hem, net als de Italianen Mattia Cattaneo en Gianni Moscon en de Deen Casper Pedersen.

Ploegleider Klaas Lodewyck schetst op een persconferentie van de ploeg de doelstelling. “Het doel is om zo hoog mogelijk te eindigen in het algemeen klassement”, klinkt het.

“De eerste twee dagen worden veeleisend: ze zijn heel technisch, met veel straatmeubilair. Het zal zaak zijn om daar zonder problemen door te komen. Daarna komt de ploegentijdrit, waarbij de tijd van de eerste renner die finisht telt. Daar hebben we op getraind. Vanaf dan gaat onze focus op de 3 zware weekendritten, die het eindklassement zullen bepalen.”