Remco Evenepoel gaat een mooie toekomst tegemoet: "Daarvoor heeft hij echt de sleutel in handen"

door: MAB
L-B-L
Afbeelding bron: Photonews

Op 22-jarige leeftijd een monument winnen, er zijn maar weinig wielrenners die het Remco Evenepoel voordeden. De jonge Belg wordt door heel Europa bejubeld na zijn fantastische prestatie in Luik-Bastenaken-Luik.

Ook in de podcast Wuyts en Boonen werd de loftrompet bovengehaald voor de 'raket van Schepdaal'. Wuyts vond na afloop van La Doyenne zelf even zijn woorden niet meer. Ook bij Tom Boonen blijft de prachtige prestatie van Evenepoel nazinderen. 

"Omdat hij nu op zo'n jonge leeftijd al een 'monument' te pakken heeft, gaat hij de komende jaren op een rustigere, leukere manier alles kunnen aanpakken. Hij heeft echt de sleutel in handen om nog veel mooie dingen te realiseren. Het is ook gewoon natuurlijk dat hij de komende jaren nog veel progressie zal maken."

"In de breedte hebben wij gewoon fantastisch gepresteerd: met ook nog die zege van Teuns in de Waalse Pijl", voegde Wuyts daaraan toe. "Vroeger rekenden we altijd op Gilbert maar nu zijn er tal van landgenoten die meespelen in de Waalse klassiekers."