Remco Evenepoel licht zijn nieuwe planning toe: “Dat wordt geweldig”

door: BVDO
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Soudal-QuickStep liet vandaag weten dat Remco Evenepoel de Ronde van Zwitserland zal rijden. Dat doet hij na zijn vroege exit door een coronabesmetting uit de Giro d’Italia.

2023 liep bijzonder goed voor Remco Evenepoel, tot een coronabesmetting in de Giro stevig roet in het eten gooide. Met de leiderstrui om de schouders en twee ritzeges op zak moest hij de koers verlaten.

Even leek de Baloise Belgium Tour de nieuwe uitdaging te worden, maar Soudal-QuickStep liet vandaag weten dat de wereldkampioen de Ronde van Zwitserland zal rijden. Die gaat volgende week zondag van start.

“Het was een uitdaging om het pad voor het vervolg van het seizoen uit te stippelen”, zegt Evenepoel in een persbericht van Soudal-QuickStep. “Iedereen weet dat de Giro mijn hoofddoel was en dat het heel jammer is wat er gebeurd is, dus was het belangrijk om een goed plan op te maken. Ik denk dat Zwitserland de perfecte start is. Het is een koers waar ik goede herinneringen aan heb na mijn zege in de tijdrit vorig jaar.”

Daarna volgen zowel het BK op de weg als het tijdrijden. Evenepoel trekt ook 14 dagen naar Val di Fassa op stage. “Ik heb daar al eerder getraind en heb er toen echt van genoten, vooral van het mooie landschap. Dat maakt het een geweldige plek om me voor te bereiden op het WK.”