Remco Evenepoel wil privégesprek met Wout Van Aert

door: CDC
Remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Het ziet er naar uit dat Evenepoel en Van Aert eindelijk de strijdbijl na het mislukte WK zullen kunnen begraven. 

Na het mislukte WK wielrennen van 2021 vielen er harde woorden binnen de Belgische ploeg. Remco Evenepoel had toen goede benen, maar reed met een slechte tactiek. Hij zei nadien voor de camera dat dat dit de schuld was van de bondscoach en Van Aert, die slap reed die dag. Zijn verklaringen na de wedstrijd vielen zeer slecht.

Van Aert zei dat Evenepoel meer vertelde voor de camera dan in de teammeetings en hij zijn kar plots 180 graden had gekeerd. Dat zorgde voor spanningen die zeer lang aansleepten. Een gesprek tussen beide was nodig. Dat lijkt er nu te gaan komen, dat vertelt Evenepoel aan HLN:

"We beseffen dat we elkaar nodig hebben. Ook het komende WK is een mooie kans voor Wout om wereldkampioen te worden. Ik ben daar liever bij dan vanuit mijn zetel te moeten kijken. We zijn twee jongens met een winnaarsmentaliteit." Binnenkort zullen de renners samenzitten.

Evenepoel wijst er op dat er nooit echt ruzie is geweest. Hij wil nu dit hoofdstuk afsluiten, samen met de bondscoach. "We zijn volwassen genoeg om er een punt achter te zetten en te kijken naar de volgende doelen met de nationale ploeg.”

Volg al het sportnieuws in de gratis app van Redactie24