Sven Nys wikt en weegt de kansen van Remco Evenepoel en komt tot straffe conclusie

door: AVL
Sven Nys
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel vierde vorige week zijn grote debuut in de Tour de France en kende de afgelopen dagen alvast een veelbelovende start van zijn avontuur in La Grand Boucle.

Vooraf heerste er heel wat twijfels over onder meer de klimcapaciteiten van Evenepoel, maar de voormalige winnaar van de Vuelta pakte afgelopen dinsdag in de eerste bergrit uit met een statement van formaat.

Evenepoel werd tweede achter de ongenaakbare Tadej Pogacar en maakte vooral indruk tijdens zijn passage op de Col du Galibier. Voormalig wielrenner Sven Nys gelooft dat Evenepoel het deze Tour nog ver zal schoppen en kijkt vooral uit naar de tijdrit van vrijdag.

"Dan gaan we een nieuw referentiepunt krijgen voor Remco Evenepoel", zo legt Nys uit bij Sporza. "Ik zie alles iets dichter bij elkaar liggen dan vorig jaar. Het zou zomaar eens kunnen dat we aan het einde van de Tour minieme verschillen gaan hebben."

"Laat Evenepoel 2 tijdritten afwerken, waar hij in mijn ogen de grote favoriet is, en hij zal daar zeker wat tijd terugnemen op Pogacar", zo voorspelt Nys.

Volg Redactie24 nu ook via WhatsApp