Sven Nys zag het gebeuren: “En daardoor kijkt niemand naar Thibau”

door: BVDO
Sven Nys
Afbeelding bron: Photonews

Baloise Trek Lions heeft een sterk weekend achter de rug. Zondag pakte de ploeg van Sven Nys de hoofdprijs bij de mannen en de vrouwen in Dublin.

Baloise Trek Lions, de ploeg van Sven Nys, won de twee crossen van de Wereldbeker in Dublin. Daardoor komt de teller op zeven overwinningen in de kampioenschappen, eentje meer dan Pauwels Sauzen-Bingoal.

Al is Sven Nys daar echter niet mee bezig, want een verrassing kun je die mooie prestaties volgens hem ook niet noemen. Nys deed wel een opvallende vaststelling over zijn eigen zoon Thibau.

“Pim was vorig jaar zevende in Dublin, nu wint hij. Thibau is een jaar jonger en wordt nu op zijn beurt zevende. Maar omdat Pim wint, kijkt niemand naar Thibau”, vertelde Nys aan Het Nieuwsblad.

Al is het vooral nu uitpakken, want dat zal heel binnenkort veranderen. “Het is een jonge ploeg die me in de toekomst nog heel veel mogelijkheden zal bieden. En ja, als straks Wout van Aert en Mathieu van der Poel terugkeren, dan zal winnen een pak moeilijker worden. Maar ook dan zal ik van de cross genieten.”