Teleurstelling bij Visma Lease a Bike enorm groot door Wout van Aert

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert had zijn zinnen op 2024 gezet. Hij wou dit jaar met enkele straffe prestaties uitpakken, maar dat liep anders dan gepland.

Een zware valpartij in Dwars door Vlaanderen zorgde ervoor dat Wout van Aert een kruis moest maken over de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Giro d’Italia.

Onze landgenoot had zijn hele winter op die koersen afgestemd, maar in werkelijkheid moest hij op die grote momenten waar hij naartoe leefde toekijken van in zijn zetel.

Dat kwam hard aan, ook het feit dat hij zijn debuut in de Giro, waar hij zelf op aangedrongen had, moest laten schieten.

“Dat was een ongelooflijke teleurstelling. Voor hemzelf en ook voor het team, want met Wout wilden we meerdere etappes winnen in de Giro”, klinkt het bij trainer Mathieu Heijboer op Sporza.

“Wout was al sinds november bezig met die hoofddoelen in het voorjaar. Hij heeft er veel opofferingen voor gedaan en wedstrijden links laten liggen. Als je dan van het ene op het andere moment moet beseffen dat het niet mogelijk is, dan komt dat heel hard binnen.”