Thibau Nys krijgt af te rekenen met vervelend probleem

door: BVDO
thibau nys
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys startte als een sneltrein in Dublin. Maar na een half uur had hij duidelijk het beste van zichzelf al gegeven.

Het eerste halfuur liet Thibau Nys zich zien op de Wereldbekermanche van het Ierse Dublin. Het leek alsof niemand hem kon volgen. “Ik had het gevoel dat ik alles onder controle had en kon de rest echt onder druk zetten”, zei hij net na de finish aan Het Laatste Nieuws.

Al keek hij meteen richting vader Sven. “Maar dan had ik echt een ronde, papa... ik zag niks meer, miste elke bocht. Ik denk dat, als ik zo meteen mijn lenzen verwijder, ik een week lang niet veel meer zal zien.”

Een vervelend probleem dook weer op. “Mijn rug speelde op. Waardoor ik in de zandbak, die voor mij heel bepalend was en waar ik de eerste vier ronden vlekkeloos doorheen kliefde en telkens wat ruimte nam, plots het tijdverlies begon op te stapelen. In de slotfase had ik niks meer over.”

Zorgen maakt Nys zich niet, omdat het een heel erg zware cross was. “Iedereen zal zijn rug vandaag wel hebben gevoeld. Ik onthoud vooral dat eerste half uur. Dat was positief en stemt me tevreden”, besluit Nys.