Thibau Nys reageert bijzonder scherp op uitspraak van Zwitserse journalist

door: BVDO
Thibau Nys
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys won dinsdag een etappe in de Ronde van Zwitserland. Zijn voorjaar op de weg is ontzettend sterk geweest.

Thibau Nys heeft dit voorjaar op de weg al enkele klinkende overwinningen geboekt. Dat zorgt automatisch voor de nodige vragen bij het feit dat hij nog wil crossen in de winter.

Wat zit die jongen in de winter nog in het veld te rijden? Hij is toch veel beter op de weg, vroeg een Zwitserse journalist zich af.

Nys reageerde in Het Nieuwsblad op die uitspraken. “Zeg hem maar dat hij moet wachten met oordelen tot na volgend crossseizoen. Ik denk dat nog lang niet iedereen gezien heeft wat ik in de cross waard ben.”

Nys is naar eigen zeggen bijlange nog niet klaar met de cross. “Daarvoor is mijn liefde voor het veld te groot en heb ik nog veel te veel te bewijzen. Daar verandert deze ritzege in Zwitserland, hoe mooi ook, helemaal niks aan.”

Zeker dit jaar wil hij nog niet snoeien in zijn crossprogramma. “En ook de komende jaren niet. Hooguit kan het zijn dat ik mijn seizoen dan een beetje anders ga indelen, in functie van een grote ronde of een klassiek voorjaar. Maar voorlopig ligt de cross mij nog veel te nauw aan het hard.”