Thibau Nys zegt veldrijden voor eventjes vaarwel en is daar heel erg blij mee

door: BVDO
Thibau Nys
Afbeelding bron: Photonews

Thibau Nys eindigde zaterdag in Boom op de zesde plek. Het wordt duidelijk tijd voor een break, al is het zeker geen vakantie dat hij zal nemen.

Thibau Nys sukkelt duidelijk nog met de rug. Ook in Boom wilde het maar niet echt helemaal lukken, met een zesde plek tot gevolg. Zondag rijdt hij nog in Flamanville en dan trekt hij er even de stekker uit.

“Het ging niet top. Het was niet superslecht, maar ik heb mijn rug wel weer gevoeld”, vertelde Nys aan Indeleiderstrui. “Ik had niet echt de kracht in huis die ik graag had gewild. Het was dus niet super. Waar het precies door komt, weet ik niet.”

Het parcours zou wel eens de oorzaak kunnen zijn. “Het zou door de vele 180 graden-bochten in de parcoursen kunnen komen, maar ik ga het zeker niet alleen daarop steken. In Waterloo was het ook een heel veeleisend parcours voor de rug, en daar voelde ik niets. Gewoon niets.”

Nys gaat er even tussenuit, op stage naar Spanje met de wegploeg van Lidl-Trek. “Ik ga blij zijn als ik op stage kan vertrekken, dan kan ik proberen terug te komen op het niveau dat ik aan het begin van het seizoen had.”