Tom Boonen en Jan Bakelants unaniem over toekomstige ploeg Jasper Philipsen: “Hij past er perfect”

door: AVL
Jasper Philipsen Tim Merlier
Afbeelding bron: Photonews

Niet alleen Mathieu van der Poel maar ook Jasper Philipsen ontpopte zich de voorbije weken tot een belangrijke factor in het succesverhaal van Alpecin-Deceuninck in de voorjaarsklassiekers.

Philipsen voegde vorige maand Milaan-Sanremo toe aan zijn palmares en werd vorige week ook tweede in Parijs-Roubaix achter zijn maatje Van der Poel. Zijn straffe prestaties leveren hem nu ook de nodige interesse op van andere ploegen. 

Zo worden UAE Team Emirates en Bora-Hansgrohe in verband gebracht met de 26-jarige Limburger. Ex-wielrenners Tom Boonen en Jan Bakelants raden hem echter aan om gewoon bij Alpecin-Deceuninck te blijven.

"Ik vind dat Philipsen perfect bij Alpecin-Deceuninck past", aldus Bakelants in Wielerclub Wattage. "Daardoor werd hij vorige week zondag 2e in Parijs-Roubaix. Wat Van der Poel voor Philipsen deed in Milaan-Sanremo, zou in weinig andere ploegen gebeuren."

 "Ik ben er 100 procent van overtuigd dat Philipsen zich bij geen enkele andere ploeg kan verbeteren", vult Boonen aan. "Jasper zal bij Alpecin-Deceuninck ook nog in situaties terechtkomen waar hij mee vooraan zal zitten en Mathieu achteraan zit."

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24