Tom Boonen lyrisch: "Blij dat we iemand zoals hem hebben"

door: MAB
Tom Boonen
Afbeelding bron: Photonews

Volgens Tom Boonen gaan het Belgisch wielrennen een mooie toekomst tegemoet. In de podcast Wuyts en Boonen maakte hij de balans op van de Belgische prestaties dit voorjaar. 

De twee analisten blikten nog een keer terug op Luik-Bastenaken-Luik. De aanwezige Belgen domineerden het monument met een compleet Belgisch podium tot gevolg. Vooral de dominantie van Remco Evenepoel sprak voor hen tot de verbazing. 

"Het is duidelijk dat Evenepoel stappen heeft gezet", gaat Wuyts van start. "Hij heeft duidelijk aan zijn explosiviteit gewerkt en hij heeft ook verschil gemaakt in de afdaling. Zijn solo gisteren was ook veel moeilijker dan die in San Sebastian in 2019. In Luik schommelde het constant tussen de 20 en 30 seconden, terwijl dat in San Sebastian anderhalve minuut was. Dus dat was moeilijker."

"Evenepoel wordt wat ouder", pikte Boonen in. "Dus hij gaat wat meer werken en dingen verbeteren. Die explosiviteit zal bijvoorbeeld nog verbeteren. Hij zal die inspanningen langer kunnen aanhouden. Ik denk dat we hoogdagen gaan beleven met het Belgische wielrennen en we mogen blij zijn dat we iemand hebben zoals Evenepoel."