Tom Dumoulin over ex-ploeg Jumbo-Visma: “Zal niet blijven duren”

door: AVL
 Tom Dumoulin
Afbeelding bron: Photonews

Jumbo-Visma was de grote slokop van de afgelopen wielerzomer en ging in zowel de Tour de France, de Giro als de Vuelta met de hoofdprijs aan de haal.

Na de overwinningen van Primoz Roglic en Jonas Vingegaard in respectievelijk de Giro en de Tour de France maakte Jumbo-Visma vorig weekend zijn hattrick compleet met de eindoverwinning in de Vuelta met Sepp Kuss.

De dominantie van de Nederlandse wielerploeg is ook ex-Jumborenner Tom Dumoulin niet ontgaan. De Nederlander is zwaar onder de indruk van zijn voormalige club, al denkt de gewezen winnaar van de Giro niet dat dit sprookje lang kan blijven duren.

"Het is superuniek, maar ik denk niet dat we het nog vaak zullen zien", zo vertelt Dumoulin bij het Nederlandse NOS. "Alles viel dit jaar wel op zijn plek voor Jumbo-Visma. Het lijkt me sterk dat het nog enkele seizoenen zal duren."

"De geschiedenis leert dat topploegen, ook in voetbal bijvoorbeeld, een paar jaar super zijn, maar dat op een bepaald moment bijvoorbeeld renners weggaan. Of dat andere ploegen een slag slaan en op hetzelfde niveau komen. Dan krijg je weer een andere verhouding", zo voorspelt Dumoulin.

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24