Toon Aerts haalt snoeihard uit naar UCI na dopingschorsing

door: BVDO
Toon Aerts
Afbeelding bron: Photonews

Toon Aerts vernam afgelopen weekend dat hij geschorst blijft tot 16 februari 2024. Hij haalde maandag keihard uit op sociale media.

Volgens de UCI slaagde Toon Aerts er niet in hoe de doping in zijn lichaam kwam. Dat was noodzakelijk om de schorsing eventueel te doen verdwijnen. “Het is me doorheen de voorbije maanden duidelijk geworden dat het vermoeden van onschuld hier gewoon niet bestaat”, schrijft Aerts op sociale media.

“Maar het juridische kader is heilig. We hebben alles wat we zelf wisten zo transparant mogelijk proberen toe te lichten en wetenschappelijk te onderbouwen. Hieruit bleek met honderd procent zekerheid dat ik geen bewust dopinggebruiker ben.”

Voor de UCI was dat echter niet voldoende. “Hier staan we dan. Na anderhalf jaar juridisch getouwtrek, nu als valsspeler afgeschilderd", aldus Aerts. "Samen met mijn hele familie en omkadering plots tot losers bestempeld. Het doet pijn en het voelt niet juist…”

“Een dikke en welgemeende middelvinger”, richt Aerts nog naar de UCI. “Maar ja, wie is Toon Aerts in het grote wielercircus.”