Toon Aerts krijgt onverwachte steun na dopingschorsing: “Straf is buiten proportie”

door: BVDO
Toon Aerts
Afbeelding bron: Photonews

Toon Aerts moet tot 16 februari 2024 zijn dopingstraf uitzitten. Tenzij er nog een wending komt in zijn zaak, maar die kans lijkt klein.

Toon Aerts staat op non-actief, maar geeft voorlopig les om centen te verdienen. Hij blijft ook trainen en heeft met Toyo Tires een nieuwe sponsor beet. Toyo Tires is de titelsponsor van de door de UCI georganiseerde wereldbeker veldrijden. Vreemd dat zij officieel sponsor zijn en een voor doping gestrafte renner sponsoren.

“Onze steun aan Toon is geen kritiek op welke instantie dan ook”, vertelt Steven Laurijssen, managing director bij Toyo Tires. “Regels moeten er zijn, regels moeten worden nageleefd. Maar er is de letter van de wet en er is de geest van de wet. Wij vinden de voorgestelde straf buiten proportie aangezien er gesproken wordt van niet-intentioneel gebruik.”

Toyo Tires levert de kledij waarmee Aerts zijn trainingen afwerkt, maar er is meer. “Tegelijk ontvangt hij een bescheiden financiële bijdrage die hem in staat moet stellen om bijvoorbeeld de broodnodige stages af te werken. Toon heeft de intentie om op het hoogste niveau terug te keren en wij willen hem daarbij steunen. Met onze steun willen wij vooral een positief signaal geven. En door Toon te blijven steunen, blijven we aanwezig in de cross.”

Lees al het sportnieuws via de gratis app van Redactie24