Tourbaas doet zijn zegje na valpartij van Wout van Aert

door: BVDO
Wout van Aert - Sarah De Bie
Afbeelding bron: Instagram @debiesarah

Wout van Aert revalideert momenteel van zijn valpartij in Dwars door Vlaanderen. Dat beroert ook Tourbaas Christian Prudhomme.

De aanloop naar de Kanarieberg trok een stevige streep door de voorjaarsambities van Wout van Aert. Onze landgenoot kwam zwaar ten val in Dwars door Vlaanderen en revalideert nog altijd.

Christian Prudhomme, de grote baas van de Tour de France, moeit zich in RIDE Magazine in de discussie over de veiligheid van de renners in het peloton. “Alle schok- of snelheidssporten werken aan kleding ter bescherming van de sporter. Of het nu motorsport, skiën of rugby is”, klinkt het.

Hij verwijst naar een uitspraak in de Netflix-serie over de Tour. “Jonathan zegt Vaughters dat je de impact van een valpartij moet voorstellen alsof je met je zwemkleding uit een rijdende auto springt. Dat kunnen we toch niet normaal vinden.”

Prudhomme maakt ook de link met de blessure van onze landgenoot Wout van Aert. “We kunnen het niet blijven accepteren dat renners kleding dragen die hun huid niet eens beschermen bij een valpartij, zoals bij Van Aert het geval was.”