Trainer van Wout van Aert maakt opvallende vergelijking met Mathieu van der Poel

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

Wout van Aert rijdt een beperkt programma in de cross. Tot ongenoegen van zijn fans slaat hij de kampioenschappen over.

Geen Belgisch kampioenschap en geen WK voor Wout van Aert. Vooral die laatste wedstrijd niet crossen, dat begrijpen velen niet. Alsof die ene cross zoveel verschil zal maken.

“Een WK rijd je om te winnen, niet om tiende te worden. Maar om te kunnen winnen, moet je een héél hoog niveau halen. Dat betekent dat je moet pieken en dat je heel gericht moet trainen”, zegt trainer Mathieu Heijboer aan Het Laatste Nieuws.

“Dat is hinderlijk, want dan moet je je opbouw naar de voorjaarsklassiekers onderbreken, en ook na zo'n WK moet je je trainingen aanpassen. Dus: doen we niet.”

Maar Mathieu van der Poel kan dat wel, omdat hij alles beter verteert. “Hij heeft bewezen dat hij dat makkelijker kan, ja. Renners en mensen zijn niet één op één te vergelijken. Voor Wout geldt dat een andere aanpak beter werkt.”

Of de nieuwe formule van Wout van Aert meteen succesvol zal zijn is zeker geen garantie. “Dat klopt, maar je leert elk jaar bij. Het plan wordt elk jaar beter. We hebben hier veel vertrouwen in. Wout en wij staan hier heel erg achter. Alleen de allerbeste Wout is in staat om te wedijveren met Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar, en dat lukt niet als hij meerdere keren moet pieken per seizoen.”