Van der Poel geklopt: Roodhooft zegt wat blijft hangen richting de Ronde

door: BVDO
Mathieu van der Poel
Afbeelding bron: Photonews

Mathieu van der Poel is dan toch nog eens te kloppen. In Gent-Wevelgem was Mads Pedersen in de sprint sneller dan de Nederlander.

Mathieu van der Poel is niet onklopbaar. Dat onthouden we uit Gent-Wevelgem, maar voor ploegleider Christoph Roodhooft is dat helemaal geen topic.

“We hebben nooit gedacht dat hij onklopbaar is”, zegt Roodhooft aan Het Laatste Nieuws. “Daarom zou ik het geen wake-upcall noemen. Hoe goed het ook loopt, hoe blij we ook zijn en hoeveel vertrouwen we ook hebben: we beschouwen winnen nooit als evident.”

Klare taal dus bij Alpecin-Deceuninck. Er blijft dan ook niks hangen richting de Ronde van Vlaanderen. Als je de tweede plek pakt in een sprint, dan heb je pech dat je niet wint. Van der Poel zat vooraan en deed mee voor de zege, andere ploegen zouden daar al blij mee zijn.

“Ik denk dat Mathieu er wel mee kan leven. Hij is op een faire manier geklopt. Het was koers met open vizier, vol rijden, zonder gezeur. Dan kan hij het accepteren dat een ander beter is in de sprint.”