Voorzitter van wielerbond zegt welke vier renners hij naar de Olympische Spelen zou sturen

door: BVDO
Wout van Aert
Afbeelding bron: Photonews

De Olympische Spelen is niet alleen een evenement waar de renners naar uitkijken. Ook bij Belgian Cycling zijn ze er enorm mee bezig.

De Belgische wielerbond zette sinds de aanstelling van Tom Van Damme als voorzitter in 2010 heel wat stappen vooruit en daar plukken we nog altijd de vruchten van.

Van Damme is ook vice-voorzitter van het Belgisch Olympisch Comité en kijkt enorm uit naar wat de Belgische renners deze zomer in Parijs kunnen laten zien.

Er mogen echter maar vier renners deel uitmaken van de ploeg en bij die vier renners moeten ook je tijdrijders deel uitmaken. Geen gemakkelijke opdracht voor bondscoach Sven Vanthourenhout.

Van Damme waagt toch een poging. “Evenepoel en van Aert, omdat ze in beide disciplines zitten”, klinkt het in La Capitale.

Volgens Van Damme heeft ook Arnaud De Lie al getoond dat hij een topfavoriet kan zijn, maar ook een heel goede ploegmaat. Dan rest er enkel nog de vierde naam, waarvoor gedacht wordt aan Jasper Philipsen.

Van Damme zou, als hij zelf mocht kiezen, een andere naam pakken. “Persoonlijk zou ik een man als Benoot of Lampaert als vierde nemen, absoluut loyale en voorbeeldige teamgenoten.”