Wielerwereld kan niet geloven wat Rafael Nadal doet: "Als een coureur dat doet..."

door: MAB
f
Afbeelding bron: Photonews

Een beresterke Rafael Nadal won afgelopen weekend voor de veertiende keer in zijn carrière Roland Garros, en dat ondanks een zware blessure. 

De Spanjaard liet na de wedstrijd optekenen dat hij enorm veel last bleek te hebben aan de voet. Nadal onderging heel wat inspuitingen om de pijn wat in te dammen, en dat knaagt in de wielerwereld. Want volgens Guillame Martin gaat het bij zo'n grote hoeveelheden al snel om doping.

"Injecties hebben niet enkel een genezend effect, maar ook effect op de prestaties. Ze kunnen zelfs gebruikt worden om de prestaties te verbeteren. Ik vind dat op het randje. Als een coureur hetzelfde doet - het is verboden, maar stel dat het dat niet zou zijn -, zou iedereen hem op de nek vallen en hem beschuldigen van doping", klinkt het in HLN. 

"Als iemand ziek of geblesseerd is, doet die niet aan competitie - dat lijkt me een kwestie van gezond verstand. In de eerste plaats voor de gezondheid van de atleten. Ik ben er niet zeker van dat de injecties op lange termijn goed zijn voor de voet van Nadal."