Wordt dit dé zwakke plek van Remco Evenepoel? "Pogacar zal daar voordeel uit halen"

door: JDH
remco Evenepoel
Afbeelding bron: Photonews

Remco Evenepoel staat als enige nog binnen de minuut van Tadej Pogacar. Toch ziet Sven Nys een duidelijke zwakke plek bij de Belg. 

Remco Evenepoel zakte af naar de Tour met de ambitie om een rit te winnen en in de top vijf te eindigen in het eindklassement. Die ritzege kon hij al afvinken, hij doet het ook nog altijd goed met een tweede plaats. 

Na de tijdrit heeft Evenepoel al een voorsprong van meer dan een minuut op nummer vier Primoz Roglic. Met een halve minuut achterstand op Tadej Pogacar is ook de gele trui nog altijd binnen handbereik voor Evenepoel. 

Toch ziet Sven Nys een nadeel voor Evenepoel tegenover Pogacar. "We zagen in de afdaling van de Galibier al dat hij angst heeft en ook in deze tijdrit bouwde hij voorzichtigheid in, al kon hij de schade beperken", zegt Nys bij Sporza koers

"In het klimwerk had ik het idee dat Pogacar en Evenepoel aan elkaar gewaagd waren. Op het vlakke is Evenepoel dan weer beter. Het zal van de weersomstandigheden afhangen in hoeverre die afdalingen nog een rol zullen spelen.

"Ik kan me voorstellen dat Pogacar bij slecht weer in de bergen daar zijn voordeel uit zal willen halen", stelt Nys nog. Gelukkig zijn er geen aankomsten meer na een afdaling in deze Tour.