Kathleen Aerts heeft belangrijke boodschap vanuit Zuid-Afrika: "Gestraft zonder enig deftig onderzoek"

door: LHX
Kathleen Aerts
Afbeelding bron: VTM

Kathleen Aerts baat in Zuid-Afrika een reisbureau en een guesthouse uit. De nieuwe Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus, die volgens sommigen erg besmettelijk zou kunnen zijn, heeft voor haar dan ook grote gevolgen.

"Ik zou graag even mijn hart luchten", schrijft Kathleen op Instagram. Ze laat weten dat Zuid-Afrika al maandenlang opvallend minder besmettingen heeft dan Europese landen: gisteren waren het er zo'n 2700. 

"Wij waren dan ook stomverbaasd, om niet te zeggen gechoqueerd, hoe de politieke wereld halsoverkop (in minder dan 12 uur) heeft gereageerd", schrijft ze. "Zonder enig deftig onderzoek wordt Zuid-Afrika gestraft"

Volgens haar is het reisverbod enkel en alleen gebaseerd op speculaties. "Het zou wel eens de meest besmettelijke variant kunnen zijn, het zou dit, het zou dat..."

De tegenstrijdige berichtgeving maakt haar erg verward. Daarom volgt ze het reguliere nieuws al een tijdje niet meer. "Word wakker, lieve mensen, en ga op zoek naar jouw waarheid", spoort ze haar volgers aan.