Wendy van Dijk verdwijnt van tv-scherm na erg slecht nieuws over dochter: “Lizzy heeft een zeldzame ziekte”

door: ASX
Wendy van Dijk
Afbeelding bron: Instagram @wendyvandijk3

Het nieuwe jaar is in mineur gestart voor de Nederlandse presentatrice Wendy van Dijk. Bij de jaarwisseling kreeg Wendy erg slecht nieuws te verwerken over haar 13-jarige dochter Lizzy.

Aan de Nederlandse website Shownieuws laat Wendy weten dat Lizzy een zeldzame bloedziekte heeft. “Haar lichaam maakt op dit moment geen nieuwe bloedcellen meer aan”, klinkt het zorgwekkend.

“Artsen zijn volop op zoek naar een passende oplossing. Lizzy is op dit moment erg kwetsbaar, waardoor we niet te veel mensen mogen zien”, laat Wendy weten. Om zich ten volle op de zorg voor haar dochter te kunnen toeleggen, nam het Nederlandse tv-gezicht een drastische beslissing.

“In overleg met het zenderteam en John, die mij alle ruimte geven, heb ik daarom onder andere de opnames van ‘Wie Van De Drie’ die gepland stonden moeten uitstellen. Naast het feit dat mijn hoofd er nu natuurlijk niet naar staat kom ik op opnamedagen met zoveel mensen in aanraking, dat kan nu simpelweg even niet”, klinkt het in een officieel persbericht.

Wendy Van Dijk legt dus noodgedwongen tijdelijk alle tv-opdrachten neer. In ons land werd de blondine vooral bekend dankzij haar typetje Ushi, waarmee ze internationale sterren in het ootje nam. Wendy heeft naast Lizzy ook nog een zoon Sem, uit haar relatie met Volumia!-zanger Xander de Buisonjé.