Fietstochtje eindigt in nachtmerrie voor 55-jarige Nancy: "Maar we geven niet op"

door: MRO
YouTube
Video bron: YouTube

Door een val met de fiets heeft de 55-jarige Nancy een beroerte gehad die resulteerde in een hersentrombose en verlamming aan haar linkerzijde. Haar dochter, Ellen De Tier, doet het verhaal en richtte een steunactie op zodat haar mama de kans krijgt om een opnieuw te leren stappen.

"Onze mama was een echte sportieve mama, echtgenote en oma die niets liever deed dan tijd spenderen met haar gezin en kleindochter Marie (5 jaar). Pannenkoeken bakken, puzzelen, fietsen, tuinieren in de moestuin", klinkt het bij Ellen.

De val met de fiets heeft hun leven volledig op zijn kop gezet. "De momenten die we voorheen deelden zijn nu vervangen door intens verdriet en bezoeken aan revalidatiecentra."

"Hoewel ze na bijna 7 maanden opname terug naar huis mocht, werd ons geadviseerd om te kijken naar een woon-zorgcentrum als permanente oplossing. Dit was voor ons allemaal ondenkbaar!"

"Met aanpassingen in haar woning en veel hulp van familie en vrienden lukt het haar om thuis te 'overleven', maar ons mama is een vechter en wil zo graag terug wat onafhankelijkheid in haar leven."

"In onze zoektocht naar hoop en oplossingen hebben we TrainM ontdekt, een gespecialiseerd revalidatiecentrum met geavanceerde medische teams en innovatieve technologieën, waaronder robotica, die individueel afgestemde behandelingen bieden. TrainM kan ons mama de kans bieden om opnieuw te leren stappen en zich zowel motorisch als cognitief verder te ontwikkelen."

De kosten lopen echter hoog op. "En ze zijn volledig voor onze eigen rekening", aldus Ellen. "We zijn vastberaden om ons doel te bereiken en hebben daarom een steunactie opgezet om €25.000 in te zamelen, zodat we het eerste jaar financiëel kunnen overbruggen."

Intussen hebben heel wat mensen al hun steentje bijgedragen. Via deze link kom je op de pagina van de steunactie.

Tags