Honderdduizenden Belgen krijgen in 2024 waarschuwing in verband met hun rijbewijs

door: MRO
Rijbewijs
Afbeelding bron: Photonews

Terwijl Europa werkt aan nieuwe regels omtrent het rijbewijs, zullen enkele honderdduizenden Belgen in 2024 een waarschuwingsbrief in hun bus krijgen in verband met hun rijbewijs. Zij moeten in de loop van het jaar hun rijbewijs vernieuwen.

De rijbewijzen in bankkaartformaat hebben een beperkte geldigheidsduur van 10 jaar. Dit jaar zal de geldigheidsduur bij ruim 300.000 Belgen verstrijken, zij moeten hun rijbewijs vernieuwen.

Je doet er dus goed aan om de geldigheidsdatum op je rijbewijs te controleren, al stuurt de overheid ook een waarschuwingsbrief wanneer je je rijbewijs moet vernieuwen. Doe je dit niet tijdig, dan riskeer je een boete. In 2023 vernieuwden al honderdduizenden Belgen hun rijbewijs.

Europa beslist over ingrijpende verandering voor rijbewijzen

Intussen werkt de Europese Unie aan ingrijpende veranderingen voor onze rijbewijzen. Zo wil men de geldigheidsduur vastleggen op een termijn van 15 jaar.

Daarnaast wil Europa ook een verplichte medische keuring invoeren. Telkens wanneer je rijbewijs wordt verlengd of gewijzigd, zou je dan een medische keuring moeten ondergaan.

Tags rijbewijs