"Nergens ter wereld zou militair domein bezet worden zonder dat overheid ingrijpt"

door: MRO
feestje discotheek dj
Afbeelding bron: Pixabay (archieffoto)

Het Vlaams Belang veroordeelt met klem de illegale rave party die aan de gang is op het militair domein van Brustem in Sint-Truiden. De partij wil dat de politie van de federale regering versterking krijgt en dat alle inbreuken geverbaliseerd worden. Ook de organisatoren moeten opgespoord en ter verantwoording worden geroepen.

De illegale fuif is sinds vrijdagavond aan de gang. Op korte tijd verzamelden zo'n 5.000 mensen op het militair domein. Buurtbewoners klagen over geluidsoverlast, openlijk druggebruik en materiële schade aan onder meer auto's. Volgens de politie zou het ontruimen van het terrein voor chaos zorgen.

"Deze situatie is onaanvaardbaar", zeggen Kamerlid Annick Ponthier en Vlaams Parlementslid Roosmarijn Beckers. "Nergens elders ter wereld zou een militair domein straffeloos bezet worden zonder dat de overheid ingrijpt."

Volgens Ponthier wordt er veel te laks omgesprongen met de situatie. Zij wijst ook naar de federale regering. "Hoewel het niet meer actief in gebruik is, blijft het een militair domein", klinkt het. "Waarom schiet defensie niet in actie? Als militairen hun eigen terreinen niet meer mogen beschermen, wie dan wel?"

Naast minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS), vindt ze ook dat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v) tekortschiet. "Ze moet dringend versterking sturen."